Miercuri a fost a treia zi consecutiva pe care cateva sute de politisti au petrecut-o in strada. Revendicarile le sunt clare: plata orelor suplimentare, acoperirea deficitului de personal din Politie, ajuns la aproximativ 8.000 de posturi, dupa cum declara sindicalistii, si plata chiriilor. Din cate se vede, nu mai e loc de negocieri pentru jumatati de masura ori pentru amanari. "Sub pretextul lipsei banilor, ministrul de resort nu a renuntat la atitudinea rece si lipsita de condescendenta fata de situatia actuala in care se afla Politia Romana"- aceasta a fost concluzia care incheiase ziua de marti.
In a treia zi nu s-a inregistrat nicio rasturnare de situatie, actiunea mai ca risca sa prinda un loc codas la buletinele de stiri, daca nu s-ar fi intamplat doua evenimente. Unul ar trebui sa determine sefii acestor oameni iesiti in strada sa vada realitatea si din alt unghi. Celalalt a plantat un sambure de speranta in sufletul celor care, in ultimele trei zile, au fluturat pancarte. Sa luam in ordine cronologica cele doua evenimente : 1. In timp ce politistii incercau sa-si convinga superiorii sa gaseasca o rezolvare a problemelor, sa-i constientizeze de riscurile ce pot surveni daca situatia treneaza, la Constanta se inregistra un jaf armat, al saptelea pe anul acesta, in tara - o cifra care nu e mare raportata la evenimente similare din alte state, dar care ingrijoreaza din perspectiva saraciei care anunta a afecta un segment tot mai intins de populatie si a impinge la astfel de acte tot mai multi convivi de-ai nostri. 2. Speranta a venit o data cu aparitia, printre protestatari, a presedintelui Traian Basescu si cu invitatia lansata de acesta, politistilor, de a-si trimite, duminica, la Cotroceni, reprezentantii, pentru discutii.
Interesant, pe portalul M.A.I. nu e niciun comunicat de presa referitor nici la actiunea de protest in sine, nici la pozitia s