Liviu Ionescu semnează „Noţiuni de psihologie canină“, o carte dintr-o serie de cinci pe care autorul, catalogat în anii trecuţi de presa americană „ambasadorul chinologiei române utilitare“, întenţionează să le publice. „Prezint în România un alt gen de carte prin «Noţiuni de psihologie canină». O carte dedicată atât iubitorilor de animale, cât şi neiubitorilor, pentru a-i face să-i înţeleagă şi să-i respecte pe cei care au această frumoasă ţăcăneală, cresc animale“ , a precizat Liviu Ionescu la începutul pledoariei sale, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“. Chinotehnistul nu vrea să se oprească la această carte, convins că „o carte nu acoperă un gol“, ci plănuieşte apariţia a încă patru volume, în strânsă legătură unele cu celelalte, care să aibă ca finalitate realizarea unei mai bune înţelegeri a relaţiei dintre om şi câine.
Primul, de mai multe ori
CV-ul îl recomandă ca fiind primul român din lumea chinologică ales de organizaţiile lumii în domeniu general manager al unui Campionat Mondial Canin. De asemenea, este primul din istoria chinologiei române numit de International Rescue Dog Organisation preşedintele comitetului internaţional de organizare al unui campionat european canin, lector internaţional IRO, profesor chinolog, campion naţional de dresaj canin.
Din 1996 până anul acesta figurează ca participant la 10 misiuni NATO şi UE.
În urmă cu şase ani, câinele său Ava Lowenhaus primea distincţia „Câine de salvare NATO“. Liviu Ionescu s-a aflat în misiuni de salvare în Munţii Parâng şi Bucegi, la inundaţiile din Oltenia şi Moldova din 2005 – 2006 şi a participat la acţiuni de căutare a unor persoane dispărute în judeţele Tulcea, Constanţa, Hunedoara, Dolj, Gorj.