Curele cu sfeclă, consumată sub formă de suc şi adăugată în salate sunt de ajutor persoanelor care suferă de hepatită şi de hipertensiune. Sfecla roşie ajută la regenerarea celulei hepatice, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, fiind recomandată bolnavilor cu afecţiuni hepatice. Sfecla roşie conţine oligoelemente
(potasiu, magneziu, fosfor, fier) şi vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B9,C, E, PP). Această legumă este contraindicată diabeticilor.
Reţeta săptămânii
Salată de sfeclă cu mere şi scorţişoară
Timp de preparare: 40 de minute.
Calorii: 70/porţia
Ingrediente: 500 g sfeclă roşie, 100 g orez, 2 mere, o linguriţă de miere, suc de lămâie, 4 linguri ulei de măsline, busuioc şi scorţişoară, după gust.
Preparare: se curăţă sfecla şi merele şi se taie în cuburi mici. Separat, se fierbe orezul în apă cu puţin ulei. Din sucul de lămâie, miere, ulei, o cană de apă şi din mirodenii se prepară un sos care trebuie fiert 10 minute. În final, se amestecă toate ingredientele şi se asezonează cu pulbere de busuioc.
Citiţi sâmbătă în „Adevărul Sănătate“
Dosar: Somnul uşor alungă bolile grele
Ce procese fiziologice au loc în timpul nopţii
Care este intervalul orar ideal pentru odihnă
De ce apare mai devreme menopauza
Nectarinele şi piersicile, aliatele imunităţi
Cum faci faţă unui eşec sentimental