Ca sa gusti din cele mai bune fructe de pe pamant trebuie sa calatoresti pe un alt continent - Asia.
Acolo fructele sunt fructe, nu simple produse pe un raft de supermarket, imbietoare ca aspect, dar fara a produce satisfactia unui gust rafinat.
Mii de livezi din intreaga Asie produc piersici de miere, durian, mere de zahar si pere de Kazachstan, delicioase si imposibil de savurat prin alte colturi ale lumii, datorita faptului ca sunt cultivate organic si nu ar rezista transportarii si comercializarii la scara mare, scrie Wall Street Journal.
1. Piersica de miere, China
Unde o gasesti: Creste in apropiere de Shanghai si este transportata la Beijing si in alte orase mari din China, unde se vinde chiar si cu 3 dolari bucata;
Aspect: Mare, cu pielea alb-verzuie si un miros intens de piersica;
Gust: Probabil cea mai buna piersica din lume;
Sezon: Iulie si august;
Cum se serveste: Chinezii ii indeparteaza coaja si o mananca proaspata. Atentie, este foarte zemoasa.
2. Durian, Malaezia
Unde il gasesti: In toata Asia de sud-est, unde este cunoscut drept "regele fructelor", in pofida mirosului sulfuros neatragator;
Aspect: O minge verde cu tepi, carne galbuie, cremoasa, care invaluie intr-o capsula cate o samanta mare, maro;
Gust: Este atat de special in Malaezia, incat il poti servi in restaurante specializate in durian, care furnizeaza mai multe specii din acest fruct;
Sezon: Din mai pana in august, desi au fost dezvoltate si varietati care cresc in afara acesui sezon;
Cum se serveste: Pune o capsula pe o bucata de hartie cerata si bucura-te de gustul unic.
3. Marul de zahar, Taiwan
Unde il gasesti: Acest fruct se gaseste in Asia de sud-est, dar o varietate unica,