În ultima vreme opinia publică a fost preocupată de lipsa toaletelor publice din oraşe. Târgoviştenii nu se pot plânge de o astfel de situaţie, mai multe toalete ecologice fiind amplasate în punctele aglomerate din oraş. În parcul Mitropoliei şi în parcul Chindia există asemenea locuri spre mulţumirea cetăţenilor, mândri că oraşul lor este totuşi un oraş european. Această mulţumire ţine însă până la uşa toaletei, pe care ar trebui montată o inscripţie celebră: „lăsaţi orice speranţă, voi cei care intraţi”.
“Am făcut greşeala să cred că voi putea folosi toaleta ecologică în caz de urgenţă, dar a fost ultima oară. E o mizerie de nedescris, zici că cineva a întors toaleta cu susul în jos”, ne spune Paul Grigorescu de 28 de ani.
Toaletele ecologice nu au fost golite şi curăţate de săptămâni întregi. Ionuţ are un fiu de patru ani şi îi place să îl aducă la joacă în parcul Mitropoliei. „Vin aproape în fiecare zi în parc cu copilul şi de cele mai multe ori are nevoie de toaletă. La un moment dat chiar am vrut să văd cu ce frecvenţă golesc toaletele, după zece zile am renunţat să mai urmăresc fenomenul”, ne spune Ionuţ.
Golirea toaletelor este planificată săptămânal
Cele aproximativ 30 de toalete ecologice din Târgovişte sunt în administrarea Direcţiei „Grădini Publice”. „Procesul de golire şi curăţare a toaletelor din Parcul Mitropoliei, se face săptămânal. Pe lângă acest program prestabilit există şi cazuri în care, în urma evaluărilor, se ia decizia de a curăţa toaletele mai des, în funcţie de ceea ce găsim la faţa locului”, a declarat Nicolae Biculescu, director Direcţia Grădini Publice Târgovişte.
Gangurile şi scările de bloc sunt preferate
Nici nu e de mirare ca târgoviştenii preferă scările blocurilor şi gangurile de acces pentru exercitarea nevoilor fiziologice. În zilele călduroa