Cea de-a V-a ediţie a Taberei Naţionale de Chimie durează şapte zile, timp în care elevii vor îmbina utilul cu plăcutul.
Tabăra reuneşte elevi din clasele VII-XI, care au obţinut performanţe remarcabile la Olimpiada Naţională şi la Concursul Naţional „Raluca Râpan“. Scopul este de a-i ajuta pe olimpici să aprofundeze cunoştinţele de chimie şi le oferă posibilitatea de a pune în practică noţiunile dobândite prin activităţi interactive.
„Considerăm că este o bună posibilitate de a promova şi valorile turistice ale judeţului nostru, motiv pentru care vom încerca să le oferim elevilor posibilitatea de a descoperi atât oraşul reşedinţă de judeţ, cât şi municipiul Roman şi oraşul Târgu Neamţ“, a declarat Luminiţa Vârlan, inspector şcolar judeţean.
Cursurile se ţin la Colegiul „Cartianu“
Găzduită de Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, tabăra de chimie include cursuri teoretice, rezolvări de probleme şi aplicaţii practice în laborator. La final, fiecare elev îşi va testa noile cunoştinţe în cadrul miniolimpiadei de la Piatra Neamţ. Partener al proiectului organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, este Consiliul Judeţean Neamţ, care a acordat o sponsorizare de 3.000 de lei pentru organizarea taberei.
Dintre cei 80 de invitaţi, 13 sunt elevi din judeţul Neamţ. Pe lângă orele petrecute în laboratoare, elevii vor avea ocazia şi de a se relaxa în această săptămână de vacanţă deoarece organizatorii le-au pregătit şi excursii în judeţ.
„Din câte am aflat de la colegii care au participat la ediţiile trecute, mi se pare una dintre cele mai bine organizate tabere. Cel mai mult îmi place faptul că se încurajează socializarea şi asta chiar ne foloseşte în viaţă. Din păcate, eu nu pot participa pentru că trec în clasa a XII-a, dar mi-aş fi dorit din toată inima“, a declarat Mihai Atudosei, elev.
Momente de respiro ac