Produsul Intern Brut (PIB) al celor 30 de state membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), care cuprinde cele mai mari economii dezvoltate din lume, a stagnat în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni, anunţând ieşirea din recesiune. Previziuni sumbre ale ministrului IMM: CRIZA LA ROMÂNI TRECE LA SFÂRŞITUL LUI 2010 PIB al OECD a înregistrat o scădere marginală, de -0,002% în perioada aprilie-iunie faţă de primele trei luni, după trei trimestre consecutiv de scăderi puternice, de la -0,1% în trimestrul doi al anului trecut la -0,5% în perioada iulie-septembrie din 2008, -1,9% în ultimul trimestru, respectiv -2,1% în primul trimestru din 2009.
Reducerea semnificativă a ritmului de scădere economică, până la stagnare, a fost determinată în principal de creşterile înregistrate de unele dintre cele mai mari economii din OECD şi din lume.
Franţa şi Germania, cele mai mari economii din UE, au raportat creşteri de 0,3% fiecare ale PIB al OECD în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni, iar Japonia, a doua mare economie a lumii, a înregistrat un avans de 0,9% în acelaşi interval.
În ceea ce priveşte evoluţia PIB al OECD în termeni anuali, scăderea a continuat să fie accentuată şi în trimestrul al doilea, de -4,6%, faţă de -4,7% în primul trimestru, respectiv -2,1% în trimestrul al patrulea al anului trecut.