Intr-o perioada extrem de dificila pentru Romania, cu economia aflata in cadere libera, si cu trei luni inainte de alegerile prezidentiale, politicienii si comentatorii urmaresc avid subiectul "Elena Udrea".
Ministrul turismului, ba se prezinta, ba nu se prezinta la audierile din Parlament, hartii de la Ministerul Finantelor, care dovedesc sau nu legalitatea contractelor incheiate de Ministerul Turismului ba apar, ba dispar de la comisia de ancheta, iar inregistrarile - legale sau nu - din timpul comisiei au incins atmosfera, fara ca vreo discutie pe fondul problemei sa fi avut deja loc.
Elena Udrea este asteptata astazi la audieri la parlament, dar a anuntat ca nu va veni pana ce membrii comisiei de ancheta, care s-ar fi coalizat impotriva ei, nu vor fi inlocuiti.
Cazul Udrea vine dupa ce o comisie similara a Parlamentului a facut o ancheta in privinta unor achizitii la Ministerul Tineretului, condus pana la inceputul lui iulie de Monica Iacob-Ridzi (PD-L), una din protejatele lui Traian Basescu. Ea a demisionat din Guvern si a fost chemata la Parchet de mai multe ori.
Este cazul Udrea un nou caz Ridzi sau este doar o diversiune? Multi comentatori au speculat ca parlamentarii au decis infiintarea comisiei de ancheta tocmai pentru a lovi in protectorul Elenei Udrea, Traian Basescu, candidatul cu cele mai mari sanse la un nou mandat de presedinte.
De cealalta parte, Udrea insasi acuza coalizarea coalitiei 322 impotriva sa si a sefului statului, aducand, ca sprijin in favoarea afirmatiilor sale, inregistrari publicate pe bloguri si pe site-urile ziarelor care ar dovedi ca Ludovic Orban si Adriana Saftoiu (reprezentantii PNL in comisie) comploteaza impotriva ei, cautand probele care sa o invinovateasca inainte de a cerceta contractele.
Scandalul inregistrarilor a condus catre o noua etapa, dizolvarea comisiei, care a fost ceruta