Banalul otet de mere, folosit mai cu seama in salate, dar si diluat cu apa, ca si bautura terapeutica, este un antibacterian puternic.
Deoarece contine minerale vitale intaririi organismului, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, fosforul, sodiul si fierul, trateaza numeroase afectiuni ale sistemului digestiv si circulator.
Pana acum nu s-au inregistrat efecte adverse ale consumului moderat. Totusi, o administrare improprie, in cantitati mari, dauneaza sanatatii orale. Dintii se ingalbenesc si devin mai sensibili la rece, cald sau dulce, informeaza homeremediesweb.com. Tocmai de aceea se administreaza numai diluat in apa sau suc natural.
Otetul de mere se obtine din fructele verzi, coapte, taiate felii si lasate sa fermenteze. Produsul care se gaseste in magazine contine si alte minerale si enzime, obtinute strict din modul de prelucrare.
Se poate obtine si in casa
Din acest motiv, specialistii in medicina naturista recomanda obtinerea lui in casa, pentru a avea un nivel corespunzator al aciditatii.
Este considerat un antibiotic natural, pentru ca trateaza eficient infectiile. Normalizeaza nivelul colesterolului si este un bun remediu impotriva alergiilor de orice tip.
Otetul de mere trateaza si acneea, epuizarea musculara dupa antrenamentele fizice, imbunatateste digestia si intareste sistemul imunitar.
Afectiuni tratate cu otet de mere
Nutritionistii recomanda otetul de mere si pentru tratarea obezitatii. Unii specialisti cred ca el actioneaza strict asupra grasimilor din organism, prin reducerea lor drastica.
Altii cred insa ca eficienta dietei cu otet de mere consta in accelerarea metabolismului si functionarea corecta a organelor interne.
Specialistii recomanda consumul regulat, la fiecare masa, iar fiecare pahar de otet de mere tre