Nu numai oamenii muncii erau vizaţi de propaganda comunistă. Mecanismul a fost pus la punct în detaliu astfel încât să acţioneze asupra tuturor categoriilor sociale. Mai mult, intelectualii veneau cu puterea exemplului: iată că şi oamenii cu şcoală achiesează la ideile generoase ale mişcării politice!
Cum existau organizaţii de partid în întreprinderi, la fel funcţionau şi în cadrul personalului TESA şi în birourile de specialitate. La Centrul de Proiectare al Judeţului Arad, secretarul organizaţiei de bază a partidului a fost ing. Elisabeta Drijman. Ei i-a revenit sarcina de a analiza, în ianuarie 1989, expunerea secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, la şedinţa comună a Plenarei CC al PCR, a organismelor democratice şi organizaţiilor de masă şi obşteşti, considerată un document programatic pentru activitatea tuturor sectoarelor economice, politice, sociale şi culturale din patria noastră. Amplu dezbătut şi în adunările generale ale organizaţiilor de partid, conţinutul expunerii a fost aprofundat în vederea îndeplinirii la cel mai înalt nivel calitativ a sarcinilor ce revin fiecărui colectiv de oameni ai muncii.
Presa timpului notează mai ales capitolul "Înfăptuirea neabătută a programelor de organizare şi sistematizare a teritoriului, a localităţilor patriei", care a suscitat un interes deosebit în dezbaterea din organizaţia de bază de la Centrul de Proiectare al Judeţului Arad. Dincolo de limbajul de lemn, acelaşi la fiecare prezentare, erau ideile novatoare ale lui Nicolae Ceauşescu, despre sistematizarea teritorială - un plan agresiv care viza măturarea de pe hartă şi comasarea în câteva blocuri de locuinţe a câte unui sat. La Dorobanţi, de pildă, care aparţinea de Curtici şi era un sat 100% maghiar, se plănuia demolarea întregii localităţi, ararea locurilor unde erau odinioară casele, şi mutarea