Când aţi făcut cunoştinţă cu Bruce Willis în rolul şugubăţului David din serialul postdecembrist "Moonlighting" ("Maddie şi David" la noi) nu v-aţi fi gândit niciodată că-l veţi vedea şi în pielea unui supererou. Bruce a demonstrat contrariul şi s-a dovedit a fi o nucă mult prea tare pentru adversarii săi nu o dată, ci de patru ori, în seria "Die Hard".
1988. Primul film din serie a fost cel mai vizionat din anul 1988, cu încasări de peste 80 milioane de dolari. Această megaproducţie l-a transformat pe Willis într-un superstar. Întruchipându-l pe neconvenţionalul detectiv newyorkez John McClane, Willis este singurul care poate salva un grup de ostatici blocaţi într-un zgârie-nori din Los Angeles, printre care se afla şi soţia sa.
1990. Doi ani mai târziu, acelaşi detectiv, aflat pe Aeroportul Dulles din Washington, unde-şi aştepta soţia, zădărniceşte planurile unor mafioţi care doreau răpirea unui traficant de droguri care urma să fie extrădat. Rezultatul, un "Şi mai greu de ucis" ("Die Harder").
1995. În cel de-al treilea film al seriei, John McClane are din nou probleme: căsnicia se destramă, a fost suspendat, iar fratele lui Hans Gruber (mai vechea sa cunoştinţă din "Greu de ucis 1") vrea să se răzbune. Ca de fiecare dată, Willis se dovedeşte invincibil. Iar după apariţia "Titanicului" cu Leo Di Caprio în rolul principal a fost lansat şi celebrul banc "De ce nu a jucat Bruce Willis în Titanic". Răspunsul îl cunoaşteţi cu toţii.
2007. Bruce Willis revine cu "Live Free or Die Hard" ("Greu de ucis 4"). Week-end-ul din 4 iulie le rezervă o mare surpriză americanilor. Una neplăcută: întreaga ţară este paralizată, ca urmare a unui atac terorist asupra infrastructurii computerizate. Misteriosul autor, un hacker extrem de ingenios, a prevăzut toate aspectele digitale ale planului, dar a trecut cu vederea elementul "analogic": evident, detectivul J