La 25 de ani de la aparitia primei carti cu seducatorul detectiv Andrei Mladin, perioada in care autorul l-a mai folosit in alte romane, apare integrala Andrei Mladin, in care George Arion aduna, sub titlul Detectiv fara voie. Laudatio pentru romanul politist, toate cartile in care apare acest erou: Criminalul suprem, Atac in biblioteca, Profesionistul, Tinta in miscare, Pe ce picior dansati? , Prefer capsuni, La o vedere, Misterul din fotografie, O rapire.
Volumul se incheie cu un substantial capitol intitulat File din dosarul Andrei Mladin, de fapt un dosar de presa in care sunt prezentate fragmente din parerile criticilor, de-a lungul anilor, despre romanul politist scris de George Arion. Un dosar elocvent si relevant din care constati ca de George Arion s-au ocupat cam toate numele care inseamna ceva in critica literara si ca, indiferent daca laudele au fost la superlativ („Cu George Arion incepem sa avem si noi un roman politist autohton” – Ov.S.Crohmalniceanu) sau doar simple laude (citatele ar umple intreg spatiul acestei rubrici), pe George Arion nu l-a negat nimeni. Pana si Nicolae Manolescu scria: „N-am sa merg in niciun caz atat de departe ca Ov.S. Crohmalniceanu si sa spun ca romanul politist romanesc incepe cu George Arion, dar as vrea sa observ ca romanele acestuia vadesc, dincolo de o abila manuire a cliseeelor specifice, si unele calitati literare, umor, o scriitura priceputa, ceea ce, la urma urmelor, mi se pare chiar mai important.”
Dincolo de consideratiile meritorii consemnate in substantialul dosar de presa, sta, poate cu mult mai valoroasa, perceptia publicului. Sunt mai multi scriitori de romane politiste care s-au impus la noi, dar, de regula, atunci cand cineva se gandeste la acest gen literar, numele lui George Arion se impune pe primul loc, prin cateva calitati care se vadesc admirabil in aceasta integrala: scris curat, intri