Programul de reducere a personalului firmei Prospectiuni Bucuresti (PRSN) impus de expatii adusi de curand la conducerea societatii de omul de afaceri Ovidiu Tender va avea ca rezultat o economie de 10 mil. lei (2,4 mil. euro) in fiecare an, reprezentand circa jumatate din profitul mediu inregistrat de companie in ultimii cinci ani.
"Pana in prezent numarul de angajati s-a redus cu circa 200, iar pana la finele anului va mai scadea cu circa 150. Acestea sunt valori nete, pentru ca noi mai si angajam in vederea intineririi personalului. Vrem sa construim o companie pentru viitor", a declarat Gehrig Schultz, care ocupa din decembrie 2008 functia de director general al Prospectiuni Bucuresti.
El a precizat ca efectele reducerii numarului de angajati nu s-au vazut inca in rezultatele companiei din cauza cheltuielilor suplimentare cu platile compensatorii. Compania si-a propus sa taie 36% din angajati, respectiv un numar de 400 de salariati din totalul celor permanenti de circa 1.100. Gehrig Schultz mai spune ca, in total, prin programul de restructurare, cheltuielile operationale se vor reduce cu aproximativ 10%, adica cu circa 15 mil. lei (3,56 mil. euro), daca ne raportam la cheltuielile Prospectiuni din anii 2006-2007, cand firma a realizat o cifra de afaceri similara cu cea estimata de conducere pentru acest an, de circa 50 mil. euro.
Intr-un an in care majoritatea companiilor geologice de pe plan international au raportat scaderi substantiale ale afacerilor, Prospectiuni a raportat in primul semestru o cifra de afaceri in crestere cu 87%, de 106 mil. lei (25,2 mil. euro).
"Piata geologica mondiala s-a contractat puternic, unele companii din domeniu inregistrand pe plan international scaderi si de 70% ale afacerilor. Noi am avut noroc cu clientii interni, Romgaz si Petrom, care chiar au cerut lucrari mai multe decat anul trecut", spune Schult