Autorităţile mureşene consideră festivalurile drept o sursă de optimism şi nu renunţă la astfel de evenimente nici pe timp de criză. Sursa: Cora Muntean Prefectul Marius Paşcan chiar vrea să propună ca şi alte comunităţi să organizeze festivaluri pentru că le dă oamenilor ocazia să se destindă, nu să stea în casă şi să se gândească la sinucidere.
„Rupţi în fund”, dar optimişti
„Festivalurile sunt oportune în această perioadă. Că doar nu o să stăm închişi în casă să căutăm funia. Oricât am fi de necăjiţi şi rupţi în fund, avem datoria să ne bucurăm. Caut să motivez şi alte comunităţi să genereze astfel de evenimente. Nu suntem chiar atât de calici să nu le putem face”, a declarat azi prefectul Marius Paşcan. El a argumentat astfel organizarea, săptămâna viitoare, a Festivalului de obiceiuri, voie bună şi aer curat, „Valea Gurghiului”.
Prefectul de Mureş a mai spus că festivalul este şi o măsură anticriză deoarece manifestările de acest gen sunt aducătoare de venituri. „Dacă, la începutul anului, familia îşi propune să facă patru aniversări, indiferent de cum evoluează lucrurile, le face pentru că erau planificate”, explică el. „Situaţia nu este chiar atât de dramatică să nu ne permitem un festival”, a adăugat prefectul.
Au întrerupt iluminatul pentru a face economie
Festivalul „Valea Gurghiului” este organizat de şase primării din zonă - Beica de Jos, Gurghiu, Hodac, Ibăneşti, Reghin, Solovăstru - fiecare cu o contribuţie de 10.000 de lei. În acest an şi Primăria Târgu-Mureş a intrat în această combinaţie, deşi nu are nicio legătură din punct de vedere geografic, principiul constituirii Asociaţiei Comunităţilor Văii Gurghiului, cu zona respectivă. Doar faptul că actualul prefect a fost purtătorul de cuvânt al primăriei.
Aproape toate primăriile care organizează festivalul fac parte din