La propunerea primarului Klaus Iohannis, Consiliul Local Sibiu a aprobat vânzarea Stadionului Voinţa, cel mai vechi din oraş. Pentru un preţ de dumping, 96 de euro/mp, terenul situat în zona centrală a oraşului va fi atribuit Uniunii Judeţene a Cooperativelor Meşteşugăreşti (UJCM) Sibiu.
În condiţiile în care oraşul dispune de un stadion municipal pe care Primăria interzice accesul celor care vor să facă sport, este de aşteptat ca Stadionul Voinţa să ajungă în scurt timp zonă rezidenţială.
După mai mulţi ani în care Sibiul nu a mai avut echipă de fotbal, din această toamnă, FC Voinţa Sibiu a promovat în Divizia C. Pentru că Stadionul Voinţa este unul mic, lipsit de dotări, conducerea echipei a solicitat Primăriei acceptul ca meciurile de acasă să fie jucate pe Stadionul Municipal. Prima reacţie a primarului Klaus Iohannis a fost una cel puţin ironică, dacă nu jignitoare:
"Îi felicit pe cei de la Voinţa că au reuşit să promoveze în liga începătorilor. Din câte am cunoştinţă, această echipă are un stadion unde să poată să joace şi, deci, deocamdată nu iau în calcul acordarea Stadionului Municipal pentru această echipă".
La numai câteva săptămâni însă, primarul s-a răzgândit. A introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu un proiect de hotărâre prin care scotea la vânzare Stadionul Voinţa şi un altul prin care permitea accesul echipei CSU Voinţa Sibiu pe Stadionul Municipal.
Fără o necesară explicaţie pentru schimbarea de poziţie, primarul Klaus Iohannis a introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sibiu de la 30 iulie două proiecte. Primul proiect, care revoca o hotărâre din anul 2005, anulată de justiţie, viza acelaşi subiect, vânzarea Stadionului Voinţa.
Al doilea proiect viza revocarea parţială a unui proiect din 2008 şi atribuirea în folosinţă a Stadionului Municipal Sibiu în fav