Jumătate dintre unităţile şcolare dâmboviţene nu au, în prezent, autorizaţie sanitară de funcţionare. Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Dâmboviţa, unele chiar din Târgovişte, îşi vor primi elevii în condiţii nepotrivite. Multe dintre ele se află în reparaţii, dar spun că nu au bani să termine lucrările. Sute de şcoli din judeţul Dâmboviţa continuă să aibă în secolul XXI grupuri sanitare în curte, geamuri vechi, clădiri ponisote sau, mai grav, nu au apă curentă. În această situaţie se află jumătate dintre cele 660 de unităţi şcolare din judeţul Dâmboviţa.
Inspectorul adjunct al Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, Gheorghe Dondorici, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că în urma centralizării făcute ieri a putut consta că 239 de şcoli şi grădiniţe sunt în aşteptarea autorizaţiei de funcţionare. Pentru 101 de unităţi şcolare nu prea sunt şanse de obţinere a acestor documente până la începerea unui nou an şcolar. Cele mai multe sunt din mediul rural.
„Cele aflate în curs de reabilitare nu primesc autorizaţie de funcţionare. Acum sunt aproximativ 50 de unităţi în reabilitare, iar la altele urmează ca lucrările să fie recepţionate. Stagnează acest proces din cauza fondurilor insuficiente alocate, iar Inspectoratul Şcolar are datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi către constructori”, a declarat Gheorghe Dondorici.
Şcoli şi grădiniţe cu probleme în Târgovişte
Şi în Târgovişte sunt unităţi şcolare cu probleme. Una dintre cele mai grave situaţii se înregistrează la Grădiniţa „Carmen Silva”, cunoscută ca Grădiniţa Numărul 10. Inspectorul şcolar de management, Mihaela Anton, a declarat că directorul grădiniţei i-a explicat că anul trecut unitatea de învăţământ a fost reabilitată pe interior, anul acesta a fost igienizată, dar nu a fost realizată reabilitarea exteriorului din lipsă de fonduri.
„Ca