Cei zece turişti de la Piscu Negru diagnosticaţi, în urmă cu aproape trei săptămâni, cu toxiinfecţie alimentară, s-au îmbolnăvit din cauza bucătarilor. Concluzia aparţine doctorului Ion Vişinescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Argeş.
În această dimineaţă, inspectorii din cadrul DSV Argeş au ridicat sechestrul pus pe cele 1.600 de kilograme de brânză din depozitul firmei Agroalim Piteşti, cea care a livrat produsul către hotelul Piscu Negru. Analizele de laborator au demonstrate faptul că lotul adus din Bulgaria nu este infestat cu stafilococ. În mod evident se ridica întrebarea:”Atunci cum s-au intoxicat cei şapte copii şi trei adulţi?” Răspunsul l-au găsit tot reprezentanţii DSV. Angajaţii hotelului Piscu Negru, locul unde au fost cazaţi turiştii, au fost supuşi şi ei mai multor analize. Aşa s-a stabilit că patru bucătari sunt infestaţi cu stafilococ. Prin urmare, aceştia au atins telemeaua fără să poarte mânuşi şi astfel stafilococul a ajuns în mâncare
# Hotelul Piscu Negru, amendat cu 5.000 lei
Piteştenii, care vroaiau să se relaxeze câteva zile la Piscu Negru, dar au ajuns la spital după ce au mâncat o bucată de brânză atinsă de unul dintre bucătarii purtători de stafilococ, sunt în afara oricărui pericol. Cu toţii au fost externaţi şi se simt bine. Important este ca un asemenea incident să nu se mai repete. „Telemeaua din depozitul de pe Piteşti nu are absolut nimic. Au fost prelevate mai multe probe, iar rezultatele au arătat acest lucru. Tocmai de aceea am ridicat măsurile de protecţie. Urmează ca brânza să fie expusă spre vânzare”, ne-a spus în această dimineaţă doctorul Ion Vişinescu.
Dar totuşi, problema de unde a plecat? „De vină sunt condiţiile de manipulare. Toţi angajaţii hotelului Piscu Negru au fost supuşi analizelor. Rezultatele au demonstrata că patru bucătari sunt purtători de stafilococ. Tocmai d