Aceştia oferă astfel soluţii viabile pe timp de criză tuturor persoanelor care au nevoie de imprimante sau copiatoare. O imprimantă „tunată“ reduce costurile consumabilelor de mai bine de 20 de ori. În perioada de criză financiară doi băimăreni s-au gândit la o afacere cu totul şi cu totul inedită. În timp ce alţii tunează maşini, Marian şi Adi Marincat modifică imprimante. „Tunarea“ unei imprimante oferă o variantă mai bună a copiatoarelor standard, reducând costul consumabilelor de mai bine de 20 de ori.
„Ne-am gândit la această afacere pentru că vroiam să oferim o alternativă tuturor fotografilor profesionişti, dar şi magazinelor din acest domeniu care nu-şi permit să cumpere un laborator foto“, declară Marian.
Minilaborator foto la mai puţin de 1.000 de euro
După de ce au colindat lumea în lung şi-n lat, la toate fabricile importante în căutarea unei soluţii viabile, cei doi au descoperit, în China sistemul CIS. Acest sistem reprezintă alimentarea continuă a cernelilor folosite la imprimare din cartuşe de 90 de ml conectate la imprimanta normală prin furtunaşe de silicon.
Pe lângă costurile reduse la achiziţionarea cartuşelor, cei doi folosesc doar cerneală originală pentru fiecare imprimantă în parte. După mai multe tratative cu o firmă importantă de imprimante, cei doi au obţinut şi acordul de a modifica sistemele imprimantelor şi să ofere garanţie pentru produsele oferite de ei, chiar dacă pentru ataşarea acestor dispozitive speciale, cei doi trebuie să modifice sistemul imprimantei.
„În ţară mai sunt câţiva importatori CIS, însă noi suntem singurii care avem dreptul de a oferi clienţilor garanţie. Toţi clienţii noştri s-au declarat foarte mulţumiţi de achiziţia făcută şi majoritatea şi-au amortizat deja investiţia făcută“, spune Marian.
În prezent, băimărenii oferă clienţilor posi