După ce a „trăit” câteva sute de ani din industria mineră, comuna Rimetea a devenit în ultimii ani o destinaţie turistică foarte apreciată atât pentru turişti români, cât, mai ales, pentru cei străini. Comuna Rimetea din Munţii Trascău este un muzeu în are liber. Majoritatea caselor din Rimetea şi-au păstrat arhitectura timp de sute de ani, motiv pentru care localitatea a fost propusă pentru includerea în patrimoniul mondial UNESCO. În comună sunt 50 de de pensiuni acreditate, căutate atât de turişti români cât şi străini.
Peisajul sălbatic al Munţilor Trascău asigură un viitor prosper pentru această zonă a judeţului Alba. La aceasta se adaugă şi faptul că drumul judeţean care face legătura între Aiud şi Rimetea este modernizat.
Lucrările ar urma să fie încheiate anul viitor, lucru ce va facilita foarte mult accesul turiştilor. La Rimetea se ajunge relativ uşor. Comuna se află la 20 de kilometri de oraşul Aiud şi la 50 de kilometri de Alba Iulia.
Obiective de vizitat
Localitatea este strajuită de Piatra sau Creasta Secuilor, de unde, vara, se face parapantism. Accesul pe această creastă muntoasă se face după un urcuş de aproape două ore. Efortul merită pentru că peisajul este spectaculos.
Un alt punct de atracţie este cetatea medievală de la Colţeşti, din care se mai păstrează acum doar zidurile exterioare şi un turn.
În comună mai există un muzeu al tradiţiilor populare dar şi o moară de apă, construită în 1752, funcţională şi astăzi. Pe lângă moara propriu-zisă, scule şi ustensile de morărit, se poate vedea şi „pâinea de fier", acel minereu care a însemnat de-a lungul anilor sursa de venit a locuitorilor din sat.
De asemenea, în muzeu poate fi văzută mobilă veche pictată, unelte şi ustensile casnice, obiecte de port popular, cusături şi broderii rare. O sărbătoare i