Conducerea Prefecturii Dolj a avut nevoie de doi ani şi şapte luni ca să-şi dea seama că România a intrat în UE şi deci nu mai este necesar Serviciul de Integrare Europeană din cadrul acestei instituţii.
La mai mult de doi ani şi jumătate de la intrarea României în UE, Serviciul de Integrare Europeană din cadrul Prefecturii Dolj aproape a dispărut din organigrama Instituţiei Prefectului. Nu chiar de tot, ci doar a fost reorganizat, prin schimbarea denumirii şi primirea unor noi atribuţii, în baza noii organigrame a prefecturii, care a intrat în funcţiune de la 1 august.
„Au fost făcute modificări de structură, pentru a creşte operativitatea în îndeplinirea sarcinilor de serviciu a tuturor structurilor organizatorice, pentru a separa foarte clar atribuţiile unora de ale celorlalţi. În acest sens, au fost făcute şi mutări fizice în clădire, refăcându-se inclusiv numerotarea camerelor din instituţie şi stabilirea destinaţiei fiecărui spaţiu din Palatul Administrativ, astfel încât să nu se mai piardă timp cu plimbările dintr-un birou în altul, iar cei dintr-o structură să fie la un loc, pentru a putea colabora în mod direct“, a explicat ieri prefectul de Dolj, Florin Stancu, de ce era necesară noua organigramă.
Se caută minţi limpezi
În baza noii organigrame, fostul Serviciu de Integrare Europeană a devenit Serviciul de Strategii, Programe şi Afaceri Europene. Direcţia Juridică a fost, de asemenea, structurată pe patru compartimente: unul care se va ocupa exclusiv de problematica actelor cu caracter reparatoriu în ceea ce priveşte fondul funciar, unul care se va ocupa exclusiv de problema acordării vizei de legalitate, unul de contencios-administrativ şi altul de informare publică şi soluţionare petiţii. „Aceste compartimente nu au câte un şef, dar, în timp, cred că se va impune stabilirea câte unui coordonator al activităţii. Acesta