A auzit cineva vorbindu-se, in Romania, de tupeu masurat? Cum tara se da la televizor, deci alta, in care oamenii se indreapta din nou spre magazine second-hand si-si fac provizii de cartofi si untura, nu avem, raspunsul e negativ.
In afara de problemele lor, strict electorale, exclus a avea vreo legatura cu zbaterea crancena a omului de rand spre a-si asigura locul de munca, nu mai exista altceva, tara s-a desfiintat.
Iar daca nu, sa stam linistiti: primul trimestru al anului urmator incepe cu o usoara crestere economica, spune Emil Boc. Iar cele mai negre prognoze, adica somaj cu doua cifre in primavara, indicator care numai crestere economica n-o sa insemne, sunt fabulatii.
Cum alta patrie nu avem, sa privim la cea care ni se ofera pe cablu. Asistam la un episod care daca s-ar petrece exact inaintea aderarii la Uniunea Europeana, ne-ar da, probabil, la loc comanda pana inainte de anul 2002, pe motiv pe neindeplinirea criteriilor de la Copenhaga - lipsa de vointa in lupta impotriva coruptiei, de exemplu.
Sau mai incoace, cand ni se atragea atentia ca monitorizarea pe Justitie se ridica numai daca demonstram ca institutiile statului functioneaza si cand este vorba despre demnitari.
Este prea mult sa etichetam ce se petrece la Ministerul Turismului prin prisma Codului penal. Suntem blocati deocamdata la procedura, nici macar penala, insa cred ca am gasit o iesire pentru ca toate suspiciunile sa fie ori naruite, ori confirmate.
Pornind de la bunul simt, care ne spune ca legea, in Romania, trebuie respectata in primul rand de demnitari, iar a ignora comisia parlamentara care te ancheteaza reprezinta o sfidare pe care romanii de rand nu si-ar putea-o permite, mergem mai departe.
Trecem cu vederea ca este inadmisibil sa justifici refuzul de-a te supune controlului parlamentar, atata vreme