Tot mai mulţi români îşi cumpără rulote la mâna a doua. Cu o investiţie minimă de 2.000 de euro, ei îşi asigură cazarea pentru vacanţe în ţară sau în afară. Cei care au ales să investească într-o rulotă mărturisesc că petrec mai mult timp în natură decât atunci când erau nevoiţi să stea la cort sau să plătească la hotel. Click aici pentru FOTOGALERIE: Citiţi şi:
Rulota, luxul din camping
Au furat o rulotă, cu tot cu proprietar
Pentru familia Dincă din Bucureşti, achiziţionarea primei rulote a coincis cu sfârşitul concediului celor doi soţi. Chiar şi aşa, ei au profitat de primul weekend de după vacanţă pentru a ieşi în natură, pe Valea Cerbului. I-am găsit trebăluind în jurul discului încins de o butelie, pe care sfârâiau deja cartofii şi pulpele de pui.
Florina Dincă (31 de ani), contabil de meserie, îşi făcea de lucru prin bucătăria rulotei. Soţul ei, Marian ( 35 de ani) alpinist, se îngrijea de grătar, în vreme ce fiica lor de 11 ani, Sorina, se juca cu „fiara“ familiei, un Teckel ultraprotector cu membrii familiei sale. Deschişi la vorbă, soţii Dincă ne-au mărturisit că sunt extrem de încântaţi de noua achiziţie.
Garsoniera pe două roţi
„Am fost în concediu la mare, anul acesta, cu cortul. După ce ne-am întors, ne-am decis să luăm rulota de la un român care o cumpărase de la mâna a doua din Olanda. Am dat 2.000 de euro pe ea, dar are absolut toate dotările“, ne povesteşte Florina, în timp ce ne invită să vedem interiorul casei lor mobile.
Sub acelaşi „acoperiş“, rulota lor, marca Beyerland, adăposteşte două paturi, separate de o mică noptieră, un dulap în care-şi pot păstra haine de schimb şi mici mărunţişuri necesare într-o excursie. Mai are o baie echipată cu o chiuvetă detaşabilă, vas de toaletă şi oglindă, dar şi o bucătărie cu chiuvetă, aragaz şi frigider. „E ca o garson