Oamenii legii au organizat acţiuni împotriva acestui gen de infracţiuni Când plecăm la cumpărături sau în oraş la plimbare, suntem obişnuiţi să fim cu ochii pe portofel sau poşeta în care ne ţinem banii. Din păcate şi alţii sunt interesaţi unde păstrăm banii şi profită exact când ne aşteptăm mai puţin. „Eram în autobuz şi mergeam la gară. Când am coborât şi m-am dus să-mi iau bilet, nu mai aveam portofelul la mine, deşi îl pusesem în buzunarul de la piept. Mi-au deschis geaca fără să simt şi mi l-au furat“, ne-a povestit slătineanul Alin Macovei, un inginer de 34 de ani.
Cu 63 la sută mai puţine furturi
Din fericire, furturile sunt din ce în ce mai rare, datorită poliţiştilor olteni care au reuşit să reducă semnificativ acest gen de infracţiune. „Au fost organizate activităţi care să conducă la reducerea numărului de furturi, în general, şi a furturilor din buzunare, genţi şi poşete, în special.
În primele şapte luni din 2009 s-a redus numărul furturilor din buzunare, genţi şi poşete, comise pe raza judeţului Olt, cu 63%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut“, ne-a declarat Roxana Filip, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
Ascundeţi lanţurile şi brăţările de aur
Hoţii preferă acum, spun poliţiştii, lanţurile şi brăţările de aur pe care le trag de la gâtul sau de la mâna femeilor. „Mergeam pe stradă, era sâmbătă şi nu era lume multă în jurul meu. La un moment dat, cineva m-a prins de gât şi în câteva secunde mi-a smuls lanţul de aur. Degeaba am reclamat la poliţie. Hoţul nu a fost prins“, a spus o victimă.
De aceea este bine să evităm zonele mai puţin circulate sau slab iluminate. Poliţiştii recomandă ca atunci când transportăm o sumă importantă să luăm un taxi până la destinaţie. „Poşeta trebuie să fie întotdeauna purtată cât mai aproape de corp, în