Primarii gorjeni nici nu vor să audă de măsurile Guvernului, aplicabile din septembrie privind reducerea persoanlului din administraţie.Primarii gorjeni spun că în mod normal ar trebui să mai angajeze şi nu să dea afară. La nivelul primăriilor reducerea numărului de angajați ar putea crea mari probleme în funcționarea și activitatea unor servicii sau compartimente, unele dintre ele fiind chiar în situația de a mai angaja personal.
Municipiul Târgu-Jiu are aproape 100.000 de locuitori, iar aparatul administrativ al primăriei funcționează cu circa 130 de angajați. Multe dintre locurile de muncă sunt vacante, 20-30 dintre acestea rămânând libere după plecarea unor salariați sau după pensionarea câtorva dintre ei, a spus Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. „Deocamdată suntem în așteptare până la luarea unor decizii oficiale atât din partea guvernului cât și la nivel local. Noi deocamdată nu putem face angajări așa că va trebui să lucrăm cu aceași oameni chiar dacă unii dintre ei trebuie să se ocupe de mai multe treburi“.
„Ar trebui să dau afară opt oameni și în același timp să mai angajez cinci“
La Runcu, primarul Adrian Câmpeanu nici nu vrea să audă de măsurile Guvernului Boc aplicabile din septembrie, anul acesta. „Am o comună cu aproape 6000 de locuitori, iar numărul salariaților de la primărie este de 29. Imi este imposibil să renunț la o parte dintre angajați în condițiile în care aș fi nevoit să aplic planul de măsuri anticriză. Ar trebui să dau afară opt oameni și în același timp să mai angajez cinci. Este o aberație pe care dacă aș lua-o în calcul nu aș mai avea cu cine să lucrez“, a spus Adrian Câmpeanu. La nivelul Primăriei comunei Runcu, cuprinsă în gradul II după numărul de locuitori, mai este nevoie de un angajat la serviciul financiar-contabil, unul la investiții, unul la protecție socială,