Fie curtea sau grădina cât de mică, fie ea la munte sau la mare, întotdeauna prezenţa unui ochi de apă amenajat în ansamblul ei face bine. Nu numai pentru că dă varietate spaţiului verde sau că respectă nişte principii estetice de ambientare exterioară, ci şi pentru că este în firea omului să stea, să locuiască în vecinătatea apei.
STARE DE BINE
De unde această atracţie pentru apă? Dacă ar fi să luăm în considerare faptul că 70% din organismul nostru conţine apă, că fără acest element primordial viaţa nu este posibilă, poate vom începe să înţelegem de ce ne place atât de mult apa, cu precădere pe timpul verii. Mai mult, studii ştiinţifice recente, printre care şi ale japonezului Masaru Emoto, au demonstrat că apa este un excelent canal de transmitere de informaţii, că poate absorbi chiar şi sentimente şi emoţii, că moleculele sale îşi modifică forma în funcţie de reacţia şi atitudinea oamenilor.
Toate acestea ne pot determina să avem în vedere proprietăţile miraculoase şi vindecătoare ale apei şi să avem mai mult respect faţă de tot ceea ce înseamnă pentru noi cel mai important lichid de pe planetă. Pare că e doar apă, dar fie că e de găsit la robinet sau într-un banal iaz amenajat în curtea casei noastre, ea ne poate induce fără dubiu o stare de bine.
ÎN ARMONIE CU NATURA
Multe lucruri care ţin aparent de domeniul fantasticului sunt cunoscute de specialişti, dar sunt mai greu comunicate publicului. Cert este că preocupările pentru studierea apei sunt pe agenda celor mai îndrăzneţe companii care visează să producă dotări şi echipamente în armonie cu natura.
Un bun exemplu este firma Bionova, care produce de circa cincisprezece ani filtre pentru piscine şi iazuri. Tehnologia acestor filtre implică curăţarea apei, dar fără a se utiliza chimicale sau clor. Sistemele de curăţare sunt biologice şi sunt testate