“Este bine de ştiut că în parcuri există riscul întâlnirii cu unii consumatori de droguri” ION BOLBOACĂ, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare
Amatorii de jogging preferă să iasă în parc dimineaţa, devreme, sau seara, cât mai târziu, când este mai răcoare şi mai puţină aglomeraţie.
Un traseu preferat de joggeri este înconjurul lacului, care în marile parcuri, precum Herăstrău, IOR sau Carol, implică parcurgerea unor zone aflate la distanţă apreciabilă de aleile circulate.
“Parcurile îi atrag şi pe cei certaţi cu legea. Şi cu toate că Poliţia Comunitară asigură paza 24 de ore din 24, cei care se plimbă sau fac sport în parc trebuie să nu ignore eventualele pericole şi să dea dovadă de precauţie”, a spus Ion Bolboacă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare a Municipiului Bucureşti.
Drogaţii preferă malul Lacului Herăstrău
Consumatorii de droguri injectabile preferă malul lacului pentru a arunca seringa în apă şi a scăpa, astfel, de corpul delict.
“Agenţii comunitari patrulează prin parc, dar este bine ca oamenii să ştie că printre pericole care există în parcuri există şi riscul întâlnirii cu unii consumatori de droguri”, a spus Ion Bolboacă.
Câinii comunitari, o ruşine pentru Parcul Carol
Lupta autorităţilor cu maidanezi pare fără sfârşit şi, deşi sunt perioade de timp când câinii vagabonzi dispar din parcuri, niciodată nu este exclus riscul ca un maidanez să atace un jogger.
“Problema câinilor din parcuri este mereu în atenţia noastră, din cauza pericolului pe care ei îl reprezintă pentru oameni şi din cauza murdăriei pe care o produc.
Mai ales în Parcul Carol, care este un parc de protocol, unde au loc şi manifestări militare, această problemă este deosebit de importantă”, a mai spus reprezentantul Poliţiei Comunitare.