Potrivit unui comunicat remis de preşedinta Comisiei Nemirschi, Sulfina Barbu, ministrul Mediului ar putea fi invitat, la începutul sesiunii parlamentare, la Comisia de administraţie publică şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor, pentru a da detalii referitoare la principalele programe de mediu.
În textul comunicatului, Sulfina Barbu susţine că Nemirschi se comportă „ca şi cum programul de guvernare ar fi opţional", insistând asupra „lipsei totale de rezultate a activităţii ministrului, la opt luni de la preluarea mandatului". Ea a reamintit că, la începutul anului, ministrul Mediului promitea că va trimite în Parlament, în prima sesiune parlamentară, trei proiecte de legi vitale pentru „protecţia mediului şi creşterea calităţii aerului", însă niciunul nu a ajuns la destinaţie. Ar fi vorba despre modificarea Legii Apelor nr. 107/1996, modificarea Legii nr. 82/1993 privind Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi ratificarea Protocolului privind evaluarea strategică de mediu, Espoo, 1991. „De 8 luni, la Ministerul Mediului se pierde vremea, iar pentru asta plătim din buzunar", a afirmat Sulfina Barbu.
Sulfina Barbu a atras atenţia că România va fi sancţionată, în septembrie, de Comisia Europeană prin declanşarea procedurii de infringement pentru arii protejate deoarece Ministerul Mediului „a fost complet dezinteresat de managementul programului".
În opinia deputatului democrat-liberal, lipseşte un dialog cu administraţiile locale pentru soluţii vizând gropile de gunoi, „cu toate că se ştie clar că unele administraţii au găsit soluţii care ar trebui promovate şi extinse". Sulfina Barbu a reamintit de Comisia Europeană, care a declanşat deja procedura de infringement pentru gropile de deşeuri neecolgice, „ceea ce ne costă milioane de euro". Potrivit unui comunicat remis de preşedinta Comisiei Nemirschi, Sulfina Barbu, ministrul Mediului ar putea fi