În presa centrală puteţi citi că Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea se „suceşte” după cum bate „vântul”. „Vântul” de la Minister când dimineaţa se ia o hotărâre, iar la prânz (la propriu) se contramandează şi se decide altceva. Bineînţeles că de dragul reformei, al democraţiei şi spre binele învăţământului românesc. Cât despre administraţia locală, aflăm că prin primăriile vâlcene (şi despre asta au mai scris şi alte ziare) munca la negru e... înfloritoare, iar rubedeniile multor aleşi sunt funcţionari care trudesc din greu, bineînţeles că spre binele obştii şi eradicarea birocraţiei!
Ministerul a făcut schimbărări pentru examenul de suplinitori
Vineri, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a primit o adresă de la Minsterul Educaţiei, în care Ecaterina Andronescu a revenit asupra deciziei de restructurare, luată în urmă cu o lună de zile. Atunci, Inspectoratului Şcolar Vâlcea i se comunica faptul că pe 24 şi 25 august se depun dosarele pentru suplinitori, examen la care pot participa şi necalificaţi. Vineri dimineaţa era comunicat prin adresă oficială de către ME că examenele vor avea loc pe 27 şi 28 august. Tot vineri, la prânz, acelaşi ME anunţa că s-a introdus o probă în plus (26 august, proba practică) şi 28 august, probă orală. Amănunte aflaţi în Viaţa Vâlcii.
Primăriile vâlcene angajează la negru
Zeci de primării din judeţ au salariaţi fără contracte legale de muncă. Controlul a relevat că administraţia locală geme de incompetenţi şi necalificaţi, certificaţi pentru funcţii înalte doar de gradul de rudenie cu primarul. Amănunte citiţi în Ediţie Specială.