Târgumureşenii se pot simţi turişti la ei în oraş, în turnul Palatului Administrativ. Acesta poate fi vizitat însă doar ziua, bilete găsiţi la Palatul Culturii. Târgumureşenii sau turiştii care se află în oraş pot admira panorame cu toate cartierele din turnul Palatului Administrativ. Acesta este deschis de marţi până duminică, după orele 11 sau 14, iar preţul unui bilet de vizită ajunge pentru adulţi la maxim 5 lei. De asemenea, există regula ca grupurile de persoane care vor să urce să nu depăşească în componenţă 10 persoane. Urcarea se face în spirală, iar aproape de vârf puteţi face o pauză de respiro într-un spaţiu amenajat pentru expoziţii, unde veţi putea recunoaşte zone din oraş însă aşa cum erau la începutul secolului XX.
După mai bine de 200 de scări urcate, priveliştea ar trebui să vă relaxeze. “Am venit cu fiul nostru, am fost la Biblioteca Judeţeană şi am văzut că din întâmplare am ajuns în zonă la ora la care e deschis turnul. Este foarte frumos, imaginile te fac să te gândeşti la oraş ca turist chiar dacă locuieşti aici”, ne-a spus Maria Moldovan, localnică. Palatul Adminstrativ alături de Palatul Culturii defineşte astăzi centrul oraşului.
Concepute la cinci ani distanţă de aceeaşi echipă de arhitecţi, cele două edificii prezintă o anumită unitate a limbajului arhitectural. A fost gândit ca sediu pentru primărie. Primarul de atunci, Bernady Gyorgy, îşi făcuse cunoscută intenţia de a construi o clădire nouă pentru Primărie încă din octombrie 1903, dar, în urma unor dezbateri prelungite, proiectul a fost aprobat de abia la 16 mai 1905, când a fost anunţat concursul pentru proiectele de arhitectură. Contractul datat iulie 1906 a fost în valoare de 437.000 de coroane aur, însă la incheierea plăţilor, în 1908, costurile ajunseseră la 700.000 de coroane aur.
Palatul se remarcă şi prin turnul cu orologiu înalt de 5