Că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei am aflat încă din copilărie. Iar cele mai recente cercetări indică fiecărei persoane ce tip de mic dejun i se potriveşte.
Cel mai cunoscut nutriţionist al Germaniei, drDetlef Pape, a creat o dietă pentru cei care muncesc şi care nu au foarte mult timp la dispoziţie pentru prepararea mâncării. "Pe durata întregii nopţi, corpul posteşte şi, din această cauză, dimineaţa este nevoie de un mic dejun cu un aport energetic substanţial", spune el.
CREIERUL ESTE ÎNFOMETAT DIMINEAŢA
Dimineaţa, dr Pape recomandă o masă bogată în carbohidraţi, luaţi din cereale şi produse dulci. La începutul zilei, creierul nostru este înfometat, având nevoie de 5-6 grame de zahăr pe oră.
Pe timpul nopţii, cantitatea de zahăr din corp scade foarte mult şi trebuie readusă dimineaţa la limita normală. Iar acest lucru se face în cel mai eficient mod, prin consumul de cereale, care, din punct de vedere chimic, conţin în mare parte zahăr.
POTOLIŢI-VĂ FOAMEA
După un astfel de mic dejun, creierul este hrănit şi foamea dispare ca prin minune. Oamenii foarte slabi îşi potolesc foamea după numai trei felii de pâine, oamenii cu o cantitate normală după patru felii, iar cei cu o greutate peste medie se satură după cinci felii de pâine.
Dr Pape spune că femeile care vor să slăbească fac greşeala de a mânca foarte puţin dimineaţa, dar în acest fel creierul va cere toată ziua cantitatea de zahăr de care are nevoie. Astfel, femeile care mănâncă pe tot parcursul zilei câte un baton de cereale sau un fruct vor lua în greutate.
PROTEJAŢI-VĂ MASA MUSCULARĂ!
În cazul în care creierul nu-şi primeşte cantitatea necesară de zahăr, el va încerca să o preia din masa musculară. Astfel, masa musculară care ar trebui să ardă grăsimile scade. Scopul celor cu greutatea peste medi