A ridicat o clădire care va fi şcoală după şcoală pentru 25 de copii sărmani din comună, a construit un parc pentru copii şi are multe alte planuri pentru a-i ajuta pe enoriaşi să aibă o viaţă mai uşoară
Aşezământul socio-cultural educaţional al Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din comuna Ceptura a fost ridicat de către preotul paroh Ioan Şendroiu, din fonduri proprii, lucrările fiind începute în 2005.
Ca sprijin, părintele Şendroiu a primit din partea autorităţilor cărămizi provenite din construcţia unei vechi şcoli şi câteva sponsorizări de la firma de termopane Aplast.
Iniţial clădire avea o altă destinaţie, însă, ea a fost stabilită în funcţie de necesităţile enoriaşilor. „Mulţi copii provin din familii sărace, cu mulţi fraţi sau au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Aşa ne-am gândit să facem un loc unde copiii să-şi facă lecţiile sub supravegherea cadrelor didactice, cu profesori voluntari”, explică preotul Ioan Şendroiu.
Ajutor pentru bătrâni
Tot la iniţiativa sa, un grup format din opt fete de clasa a VI-a şi a VII-a se întâlnesc la acest aşezământ pentru a învăţa să gătească, sub supravegherea soţiei sale, iar mâncarea pe care o fac o duc unor oameni bătrâni şi bolnavi din comună.
În colaborare cu Asociaţia Pro Nova Vita, condusă de soţia sa şi cu un grant obţinut de la Consiliul Judeţean Prahova, părintele a realizat în curtea bisericii, chiar în faţa aşezământului, şi un parc în care au acces toţi copiii din Ceptura şi din satele învecinate.
Clubul gravidelor
Mai mult, preotul Şendroiu se gândeşte să facă pentru mamele care vin cu copiii în parc un club la femeilor gravide, la care să vină săptămânal un medic pentru a le oferi sfaturi medicale.
Şcoala după şcoală de la Ceptura urmează să fie dotată cu calculatoare, jocuri, o sală de lectură şi film, din ban