Fostul acţionar din „Groapă” n-are de gând să mai investească la echipă în actuala formulă de conducere. Sursa: EPA Photo
În loc să se stingă, marea criză de la Dinamo a continuat în 2005, după ce, printre acţionari, s-a „strecurat” şi Giovanni Becali: a fost numit şi preşedinte executiv, iar planurile erau mari. „Câinii” rataseră calificarea în Liga Campionilor, în anii 1992, 2000, 2002 şi 2004, iar acest lucru devenise o obsesie în Ştefan cel Mare. Disensiunile au apărut foarte repede. Dacă Karimzadeh, Săvulescu şi Walter n-au ţinut neapărat să-şi construiască o imagine publică, ceilalţi n-au ezitat săşi exprime părerile în mass-media. Prima mare ruptură s-a produs în iarna lui 2006.
Giovanni a fost mazilit, după ce l-a dat afară pe antrenorul Ioan Andone şi l-a instalat pe spaniolul Esteban Vigo, o marionetă care ar fi trebuit să-i facă pe plac fostului bişniţar. Aflată pe primul loc în campionat la finalul turului, Dinamo a eşuat lamentabil, calificându-se cu greu în Cupa UEFA, sub conducerea lui Florin Marin, antrenorul preferat de Gigi Neţoiu la toate echipele pe care le-a finanţat.
Astfel, în Ştefan cel Mare, a fost instalat antrenor Mircea Rednic. Din cauză că nu-i promova jucătorii pe care îi avea sub contract, „Puriul” s-a dovedit a fi ţinta atacurilor lui Neţoiu. „Comandantul” a sfârşit prin a se retrage dintre acţionari. Elocvent este un episod în care Ioan Andone, fost antrenor la Dinamo, povesteşte cum era nevoit să „revopsească” diverşi jucători, pentru ca aceştia să poată fi vânduţi în străinătate! În 2007, din „Groapă” au mai plecat Cohn şi Karimzadeh: cei doi n-au participat la majorarea capitalului societăţii. Astfel, frâiele clubului au rămas în mâinile lui Badea, Borcea şi Turcu.
Fotbalişti plăţiti regeşte doar pentru nume
Dinamo a câştigat campionatul în urmă cu două sezoane. Tot atu