Aceste tragedii au avut loc de la inceputul anului pe şosesele vâlcene. Ca să scape de amenzi, şoferii recurg la fel de fel de tertipuri sau incearcă să dea mită. Legea menţionează că dacă şoferii se dau jos din maşină şi nu respectă indicaţiile poliţiştilor şi se dau jos din maşină, pot rămâne fără permis.
Vâlcea, judeţul care se situază printre primele din ţară în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere, a „contorizat” de la începutul anului şi până astăzi o statistică dureroasă pe şosele: 32 de oameni au murit, 140 au fost răniţi grav şi 376 au fost răniţi uşor în accidente rutiere. „Din totalul accidentelor de la începutul anului acesta, din cauza vitezei neadaptate au murit cinci oameni, 29 au fost răniţi grav şi alţi 71 au fost răniţi uşor”, a spus cms. Gabriel Ciobotoiu, şeful de cabinet al inspectorului şef din IPJ Vâlcea. La acţiunea poliţiei rutiere de la sfârşitul acestei săptămâni, au participat pe lângă poliţiştii vâlceni şi cei din Argeş, Sibiu, Gorj şi Olt. Azi-dimineaţă, cms. Gabriel Ciobotoiu, ne-a spus: „În doar şase ore au au fost sancţionaţi aproape 600 de conducători auto, fiind date aproape 100 sancţiuni pe oră în valoare de 82.220 lei. S-au reţinut 31 de permise, 13 pentru viteză, şase pentru alcool, şapte pentru depăşire neregulamentară. S-au dat 117 sancţiuni numai pentru viteză, au fost amendaţi 29 de mopedişti şi nouă transportatori. Este multă indisciplină în trafic şi oricât de multe acţiuni s-ar face, ne lovim de mentalitate conducătorilor auto, care după ce au fost sancţionaţi comit acelaşi gen de abateri”, a spus cms. Ciobotoiu.
Euro, mită la poliţist
La Milcoiu, sinsp. rutierist Marius Ivan, oprea în trafic, cu preponderenţă, maşini străine. La volanul unui BMW, Ilie Minca, din Buftea-Ilfov, cetăţean de etnie rromă, cu permisul obţinut în Ungaria, dă din umeri când i se cer actele maşini şi permisul. „Le-am uita