Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să diminueze cu 50% şase tarife încasate de Autoritatea Navală Română la reparaţia vaselor care transportă produse petroliere, gaze naturale sau substanţe lichide nocive.Măsura este inclusă într-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor. Reprezentanţii instituţiei afirmă, în referatul de aprobare a proiectului, că propun reducerea tarifelor având în vedere măsurile anticriză promovate de Guvern.Navele maritim
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să diminueze cu 50% şase tarife încasate de Autoritatea Navală Română la reparaţia vaselor care transportă produse petroliere, gaze naturale sau substanţe lichide nocive.
Măsura este inclusă într-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor. Reprezentanţii instituţiei afirmă, în referatul de aprobare a proiectului, că propun reducerea tarifelor având în vedere măsurile anticriză promovate de Guvern.
Navele maritime care intră în şantierele navale din România pentru reparaţii sunt inspectate de către Autoritatea Navală Română, cu scopul emiterii unui certificat denumit "Gas-Free", pentru creşterea securităţii muncii, siguranţei navei şi facilităţilor portuare.
Încasări mai mici pentru Autoritatea Navală Română
Astfel, tariful pentru certificatul gas-free/non gas-free pentru navele tip tanc ar putea fi redus de la 35 de euro la 17,5 euro pentru vasele cu o capacitate de până la 50.000 metri cubi şi de la 40 de euro la 20 de euro pentru navele de peste 50.000 metri cubi, potrivit proiectului de ordin.
Inspecţia în vederea emiterii permisului de lucru cu focul va costa 25 de euro, la fel ca şi inspecţia în vederea emiterii certificatului de gas-free/non gas-free la nave (tancuri de combustibil, de ulei, de reziduuri petroliere şi substanţe lichide nocive), altele decâ