De mai bine de 10 ani, arădeanca şi-a transformat pasiunea în afacere. Obiectele sunt aduse din străinătate sau chiar din România. PROFIL
Născută. 11.01.1955, Arad.
Carieră. Vânzătoare de 30 de ani.
Studii. Liceul în Arad.
Familie. Căsătorită, 2 copii.
I-a plăcut arta de mică. A visat încă de atunci că va deveni un colecţionar împătimit. Aşa se face că în prezent, atât ea, cât şi soţul ei, au pus bazele unui adevărat muzeu de artă. Familia Putin are sute de antichităţi cu care participă la mai toate târgurile de suveniruri organizate în ţară.
„Totul a început în urma unei moşteniri de familie. Am primit de la străbunicul meu mai multe obiecte vechi, pe care m-am gândit să le valorific. În urmă cu 10 ani am hotărât împreună cu soţul meu să ne amenajăm un mic muzeu”, îşi aduce aminte Viorica.
Ceas olandez din alt secol
Femeia spune că îi place să lucreze cu oamenii, să le explice provenienţa fiecărui obiect antic, mai ales că de profesie este vânzătoare. Cel mai vechi suvenir pe care îl are la ora actuală în colecţie este un ceas olandez cu bătăi, din anul 1930. „Am avut obiecte şi mai vechi, dar le-am vândut. Ceasul îl dăm cu aproximativ 800 de lei”, spune colecţionara.
Viorica Putin spune că afacerea cu antichităţi este una destul de bănoasă pentru perioada de criză prin care trece ţara noastră. „Arădenii, şi nu numai, sunt tot mai interesaţi să-şi achiziţioneze câte-un obiect antic. De aceea nu pot să spun că nu este profitabilă această pasiune”, explică Viorica.
Obiectele vechi sunt apreciate
Famila Putin deţine de asemenea şi o adevărată colecţie de obiecte argintate şi cristale vechi. Potrivit acestora, cristalele vechi au cea mai mare trecere la amatorii de antichităţi.
„Obiectele vechi sunt foarte apreciate de către români, mai ales cristalele. P