Tânărul este practicant de 23 de ani al artelor marţiale şi spune că, din pasiunea sa pentru acest sport i-a venit ideea de a practica această profesie
Iulian Radu este pasionat de artele marţiale, sport pe care îl practică de 23 de ani, pentru că, aşa cum spune el, dincolo de lupta fizică este un sport care îşi clădeşte atât fizicul cât şi psihicul.
Practicând artele marţiale de atâta timp, Iulian s-a accidentat de nenumărate ori, însă el a căutat o metodă de recuperare rapidă şi eficientă.
Aşa a ajuns să urmeze cursurile Facultăţii de kinetoterapie şi, uneori, să se trateze chiar pe el, în urma micilor accidente suferite în sportul practicat.
Afecţiunile pot fi tratate şi vindecate
La început, tânărul a tratat mai mult rude şi prieteni, însă, lucrurile au evoluat rapid, la cabinetul său ajungând oameni cu diferite suferinţe sau afecţiuni.
Deformări ortopedice la nivelul coloanei vertebrale, cifoză, scolioză, discopatii, artroze articulare, afecţiuni neuro-ortopedice, paralizii ale corpului sau ale picioarelor, picioare în X sau cu paranteze, toate aceste afecţiuni pot fi tratate de kinetoterapeut.
În funcţie de vârstă, starea fizică a pacientului, dar şi dorinţa, determinarea şi respectarea indicaţiilor medicale, şansele de recuperare pot varia de la recuperare totală până la stoparea agravării afecţiunii.
Mai mult decât un terapeut
Dincolo de statisticile ştiinţifice, tânărul spune că o mare parte a unei recuperări o constituie relaţia pe care el o stabileşte cu pacienţii.
„Determinarea şi colaborarea pot face realmente minuni. În medicina de recuperare dacă nu reuşeşti să câştigi încrederea pacientului nu poţi avea rezultate. Există situaţii în care dacă nu pot rezona perfect cu un pacient, renunţ la el. Meseria aceasta este o meserie în care trebuie să ai curajul să-ţi împarţi sufletul cu toţi pacienţii