După ce şase cetăţeni români au murit, iar alţi 19 au fost răniţi în accidente de maşină produse în Ungaria doar în luna august, Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe şoferii români că cele mai periculoase, prin prisma numărului mare de accidente în care au fost implicaţi români, sunt autostrăzile M1,M5 şi M7. Sursa: Horia Calaceanu
Misiunea diplomatică a României de la Budapesta, precum şi Consulatul General al României de la Szeged acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, precizează MAE, care atrage atenţia cetăţenilor ca atunci când pleacă la drum cu un autovehicul să nu renunţe la popasurile periodice pentru odihnă şi să nu mărească viteza încercând să câştige timp pentru a ajunge la destinaţie.
MAE anunţă de asemenea că nu poate acorda ajutor financiar pentru transportul în ţară al autovehiculelor avariate.
"În cazul producerii unui accident rutier, recomandăm cetăţenilor români implicaţi să contacteze misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României, pentru a solicita asistenţă. De asemenea, recomandăm să nu fie părăsit locul accidentului şi să se colaboreze cu autorităţile locale", se mai arată în comunicatul Ministerului. MAE recomandă de asemenea cetăţenilor români să nu plece la drum în afara graniţelor fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.
CITIŢI ŞI:
Români răniţi în Ungaria
Cinci români morţi în Ungaria
Români răniţi în Ungaria