Printre probele procurorilor, în susţinerea cererii de arestare preventivă a fostului deputat PRM, Dănuţ Saulea s-au numărat şi înregistrări telefonice şi în mediul ambiental. Sursa: Libertatea Acestea dovedesc că fostul deputat Dănuţ Saulea a promis denunţătorului că îl va ajuta şi că a făcut demersuri în acest sens. Precizările apar în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, prin care a fost emis mandatul de arest preventiv, pentru 29 de zile, pentru fostul parlamentar.
Potrivit motivării, o reacţie blândă faţă de faptele de care este acuzat Dănuţ Saulea ar face ineficientă lupta împotriva corupţiei şi ar genera neîncredere în capacitatea justiţiei de a reacţiona la acest fenomen. Magistraţii Tribunalului Bucureşti consemnează că infracţiunile pentru care este cercetat acesta trebuie privite "prin prisma calităţii de funcţionar public parlamentar a inculpatului".
În motivare, judecătorii fac referire la dovezile aduse de procurorii DNA, care arată că Saulea ar fi cerut de la Ion Preoteasa suma de 50.000 de euro pe 19 iunie 2009, promiţându-i acestuia că va interveni pe lângă primarul comunei Adunaţii Copăceni, Ion Tache, pentru a-l pune în posesie pe Preoteasa cu mai multe suprafeţe de teren.
Totodată, în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Saulea, judecătorii arată că în luarea deciziei s-au bazat pe înregistrări ale convorbirilor telefonice şi din mediul ambiental purtate între Preoteasa şi Saulea, "din care rezultă fără putinţă de tăgadă" că fostul deputat i-a promis lui Preoteasa, dar şi că a intervenit la primăria Adunaţii Copăceni, pentru rezolvarea problemelor funciare ale acestuia. S-a temut de posibilitatea denunţului
Mai mult, arată judecătorii, încercarea lui Saulea "de disimulare a sumelor de bani primite de la martorul denunţător (n.r. - Ion Preoteasa) într-un contract de împrumut nu