Clujenii au la dispoziţie nonstop o ambulanţă veterinară pentru animalele de companie. Serviciul funcţionează de peste doi ani, la iniţiativa unui fost taximetrist, Török Laci. El taxează cu 3 lei kilometrul făcut cu ambulanţa veterinară.
Clujenii care nu au la dispoziţie o maşină cu care să-şi transporte animalul de companie la medicul veterinar sau care vor să salveze un necuvântător accidentat, pot apela la serviciile unei ambulanţe veterinare. În Cluj, există două astfel de maşini, una fiind proprietatea unui fost taximetrist şi alta deserveşte un cabinet veterinar. Aceasta din urmă, însă, nu funcţionează nonstop.
Török Laci a fost taximetrist timp de 17 ani şi era unul dintre puţinii care nu „strâmbau din nas” atunci când un client trebuia să-şi transporte un animal. A ajuns să fie chemat special prin dispecerat la clienţii care aveau nevoie de un taximetru şi după două luni în care a improvizat serviciile unei ambulanţe veterinare cu o Dacia Solenza, s-a decis să-şi dedice complet timpul acestui serviciu.
Disponibil nonstop
A achiziţionat în leasing o maşină pe care a dotat-o cu o targă, un tub de oxigen, o trusă de prim-ajutor, o saltea pneumatică şi un EKG. Chiar noaptea trecută, Laci a avut o intervenţie la ora 3.
„A fost un câine lovit de maşină, pe care l-am transportat la singura clinică veterinară privată deschisă nonstop. Mai este şi la Ştiinţe Agricole un serviciu de gardă, dar şi acolo trebuie plătit”, spune Laci. Despre „clienţii” săi, Laci spune că sunt, în mare parte, câini comunitari. În cazul accidentelor, Laci este chemat de către iubitorii de animale. La sfârşitul săptămânii trecute a avut o altă intervenţie, pe strada Bucureşti.
„A fost un câine comunitar lovit de o maşină, dar a scăpat. Nişte doamne binevoitoare m-au sunat şi tot ele au şi plătit”, spune Laci. El are ceas pe maşină, preţul pe kilometru fiin