Turiştii care vor să se întoarcă de la mare cu brevet de scufundător se pot înscrie la cursurile organizate în Eforie Sud sau Agigea. Cei care vor să se înscrie trebuie să fie perfect sănătoşi, să aibă o condiţie fizică bună şi cel puţin vârsta de 10 ani. Atestatul se dă într-o săptămână. Scufundările în Marea Neagră nu sunt spectaculoase, spun specialiştii, însă cei care le fac au parte de un peisaj de vis în mijlocul mării printre căluţi de mare, guvizi, creveţi, melci, crabi şi diferite plante. „Fauna şi flora din Marea Neagră sunt în dezvoltare, pentru început este foarte frumos ceea ce vezi, este complex. Eu fac de mult timp scufundări în Marea Neagră şi nu m-am săturat de ea“, a spus Ramiro Angelescu, instructor brevetat de Asociaţia Naţională a Instructorilor Americani (NAUI).
Scufundări profesionale la „Scubadiver“
Cei care vor să primească brevetul de scafandri profesionişti se pot înscrie la cursurile de la Centrul de Scafandri „Scubadiver“. „Cu brevetul internaţional NAUI te poţi scufunda la orice bază de scufundare din lume şi beneficiezi de reduceri la închirierea echipamentului sau încărcarea buteliilor cu aer“, a mai explicat Ramiro Angelescu.
Acesta a mai spus că, pentru a practica scufundări, cursanţii trebuie să fie siguri că sunt într-o formă medicală şi fizică excelentă. Lecţiile costă 750 de lei şi conţin două şedinţe de teorie, două şedinţe de bazin şi patru scufundări în mare. La finalul cursurilor se dă examenul scris în urma căruia elevii vor primi brevetele de scufundători. Înscrierile se pot face prin e-mail sau prin telefon, acestea fiind afişate pe site-ul www.scubadiver.ro.
Lecţii printre căluţi de mare, la Agigea
Şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează cursuri de scufundări, la Agigea. Lecţiile vor începe pe 31 august şi se vor încheia pe 6 septembrie