Fructele şi legumele sunt, poate, singurele alimente în privinţa cărora nu există restricţii şi care asigură norma zilnică de vitamine de care orga-nismul are nevoie.
Pentru că o alimentaţie sănătoasă presupune consumul cât mai multor fructe şi legume, este recomandabil ca acestea să fie cuprinse în dieta zilnică. Iată câteva indicaţii şi sugestii în legătură cu felul în care puteţi integra în mod fericit fructele şi legumele în alimentaţie, fără a vă plictisi de ele şi fără a repeta prea des combinaţiile.
Micul dejun
În general, oamenii au tendinţa să mănânce ceva în grabă înainte de a pleca la serviciu sau, şi mai grav, mulţi sar peste micul dejun, motiv pentru care aceştia simt o mai mare nevoie de a consuma ceva dulce în timpul zilei. Pentru a rezolva problema, măcar parţial, încercaţi să vă începeţi ziua cu un fruct.
Dacă sunteţi băutor de cafea, puteţi mânca un măr sau o banană - acestea se potrivesc foarte bine cu aroma de cafea. Dacă vă număraţi printre cei care mănâncă dimineaţa cereale, îmbunătăţiţi-le gustul adăugând în castronel fructe de pădure sau felii de mere. Dacă mâncaţi ouă la micul dejun, indiferent de felul în care sunt preparate, combinaţi-le cu felii de portocale sau alte fructe - veţi vedea că au un gust senzaţional. Ce mai puteţi face este să amestecaţi fructe cu lapte şi gheaţă, pentru a prepara o băutură răcoritoare foarte nutritivă, ce ţine loc de mic dejun. Iar dacă totuşi sunteţi în întârziere, luaţi un fruct şi mâncaţi-l în drum spre serviciu. Fructele sunt alimente excelente pentru micul dejun datorită zahărului natural pe care îl conţin şi care vă dau energia de care aveţi nevoie dimineaţa. Pe de altă parte, cerealele cu zahăr, gogoşile şi alte gustări dulci vă vor provoca o stare de moleşeală şi o poftă de dulciuri de nedescris.
Gustarea de dimineaţă
Seara, înainte de a merge l