Pieţele sunt acum pline de fructe, dar la iarnă le vei duce dorul. Şi cum e imposibil să păstrezi piersicile, vişinele sau caisele proaspete, îţi sugerăm câteva reţete foarte simple de compoturi, extrase din cartea “300 reţete dietetice” (foto mic) apărută la Editura Nicol, semnată Gemil Mecari, pseudonimul publicistului Mircea Georgescu.Compot din caise Ingrediente: un kg de caise, 500 g de zahăr tos. Preparare: Caisele se spală bine, se curăţă de coaj Pieţele sunt acum pline de fructe, dar la iarnă le vei duce dorul. Şi cum e imposibil să păstrezi piersicile, vişinele sau caisele proaspete, îţi sugerăm câteva reţete foarte simple de compoturi, extrase din cartea “300 reţete dietetice” (foto mic) apărută la Editura Nicol, semnată Gemil Mecari, pseudonimul publicistului Mircea Georgescu.Compot din caise Ingrediente: un kg de caise, 500 g de zahăr tos. Preparare: Caisele se spală bine, se curăţă de coaj
Pieţele sunt acum pline de fructe, dar la iarnă le vei duce dorul. Şi cum e imposibil să păstrezi piersicile, vişinele sau caisele proaspete, îţi sugerăm câteva reţete foarte simple de compoturi, extrase din cartea “300 reţete dietetice” (foto mic) apărută la Editura Nicol, semnată Gemil Mecari, pseudonimul publicistului Mircea Georgescu.
Compot din caise
Ingrediente: un kg de caise, 500 g de zahăr tos.
Preparare: Caisele se spală bine, se curăţă de coajă, dacă sunt pătate, şi se elimină sâmburii. Se taie în sferturi sau se lasă în jumătăţi şi se pun în borcane din sticlă. Se prepară un sirop simplu, rece, dintr-un litru de apă şi zahăr, care se toarnă peste fructe. Se etanşează borcanele şi se pun la fiert la bain-marie, 15-20 de minute.
Se păstrează la rece.
Compot din mere
Ingrediente: un kg de mere, 500 g de zahăr tos.
Preparare: Merele se spală bine, se curăţă de coajă şi se eli