Pe lângă aparate antiradar, aparatură de bord și GPS-uri, hoții fură și baterii, ștergătoare, cât și bunuri uitate de proprietari în autoturisme. Atacurile se dau de cele mai multe ori prin spargerea geamurilor laterale. În ciuda faptului că în ultima primele șase luni ale acestui an, numărul autoturismelor furate sau vandalizate din Severin, a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut, aceste atacuri date la adăpostul întunericului rămân în continuare la un nivel alarmant. Cele mai vizate locuri, sunt parcările de la marginea orașului, locuri prost iluminate și lipsite de orice mijloc de pază. Singurele modalităţi prin care populaţia este conştientizată de profesionalizarea mediilor criminale, cât şi măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea acestor evenimente, sunt comunicatele emise de poliţia rutieră şi făcute public de mass-media.
Puncte negre pe harta furturilor din autoturisme
Parcările sau locurile cele mai frecventate de hoţii şi din de maşini, sunt parcările din cartierul Aluniş, Podul Gruii, Topolniţei, Schela Cladovei şi Gura Văii. „Infractorii se opresc cu precădere asupra autoturismelor aflate în parcări prost iluminate şi care au geamurile lăsate, sau bunuri în interior. Modul de operarea al infractorilor este cam acelaşi, adică sparg geamurile laterale şi fură cam tot ce pot din interior. Aparate antiradar, radiocasetofoane şi aparatură de bord, GPS-uri, dar şi baterii, ştergătoare de parbriz şi chiar roţi”, declară subcomisarul Mirela Bragă din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
De altfel, deţinătorii de autoturisme susţin şi ei că acest fenomen este unul destul de îngrijorător, însă speră ca în cel mai scurt timp Severinul să scape de acest tip de infracţiuni. „Am avut şi eu maşina spartă în urmă cu doi ani. Mi-au furat radiocasetofonul şi bateria. Au fost prinşi,