Artiştii poartă între ei războaie paşnice pentru puţin spaţiu pe tencuiala pasarelei, doar pentru a desena. Pereţii pasarelei de sub Podul Traian au fost umpluţi de culoare şi atitudine la scurt timp după legaliazarea graffiti-ului pe acel spaţiu. Dar ocuparea pereţilor cu graffiti nu a fost un demers docil, din cei 30 de artişti urbani doar câţiva ajungând să-şi lase amprenta pe pasarelă cu un desen complex.
„Noi am format un grup, 380 K, şi ne-am gândit să facem desene complexe. Tot noi am făcut şi desenele de la începutul pasarelei, iar eu consider că propriul meu portret mi-a ieşi foarte bine, sunt mândru de el”, a spus bucuros Flaviu Roua, unul dintre membrii grupării de grafitti 380 K.
Dar incidente precum datul cu spray peste desene complete sau preluarea de loc fără înrebări nu au lipsit în drumul realizării singurului perete acordat legal tinerilor artişti.
„Am căutat să împărţim cumva spaţiul, am şi invitat artişti din Arad ca să dea şi ei pe perete”, a spus Răzvan Dumitrescu, un alt artist din 380 K. În final, artiştii plănuiesc să facă alte desene peste cele existente, lupta continuând.
Un graffiti cere timp şi răbdare
Pentru un graffiti ca cel de pe pereţii pasarelei, un artist urban utilizează maximum zece tuburi de culori, cu 17 lei fiecare, iar lucrarea poate fi gata în patru ore sau poate dura şi două săptămâni, în funcţie de complexitate Cea mai amplă lucrare are o lungime de aproximativ cinci metri, trei artişti urbani lucrând febril cu tuburile sub Podul Traian la acel graffiti. Desenele lor nu poartă nume, artiştii semnându-se separat, tot sub formă de graffiti.