Într-o piaţă în care se pot număra pe degete proprietăţile vândute, se fac tranzacţii cu pensiuni pentru animale, chiar dacă nu sunt anunţate cu surle şi trâmbiţe.Randamentul investiţiei depinde de amplasament. În Bucureşti, banii sunt recuperaţi în câteva luni, iar la Oradea – în câţiva ani O astfel de tranzacţie este cea făcută cu câteva săptămâni în urmă la Timişoara. O pensiune pentru animale din Buziaş, judeţul Timiş, a fost vândută contra sumei de 80.000 de euro.
Deşi iniţial Eugenia I. ceruse pentru proprietatea respectivă 125.000 de euro, cu aproximativ 25.000 de euro mai puţin decât investise, până la urma a acceptat suma oferită de noii proprietari pentru că era presată de un credit bancar.
„Mai aveam nevoie de încă 10.000 de euro pentru a termina în totalitate pensiunea, dar nu am mai putut face rost de bani, în condiţiile în care deja împrumutasem de la bancă alţi 20.000 de euro. În plus, a trebuit să mă mut în Suceava din cauza unor probleme personale”, explică ea decizia de a vinde în pierdere proprietatea.
A fost mulţumită şi de faptul că noii proprietari i-au promis că vor păstra obiectul de activitate al afacerii, şi, mai mult decât atât, i-au propus să fie administrator al pensiunii.
„Văzusem deja astfel de construcţii în Europa, dar am preferat să folosesc modelele americane, care sunt foarte cochete. Astfel, dacă aş fi mers mai departe, plănuiam chiar să dotez rezervele câinilor cu ecrane pe care ei să poată urmări desene animate”, spune Eugenia.
Clădirea are 420 de metri pătraţi, dintre care 260 de metri pătraţi sunt dedicaţi camerelor de găzduire, iar pe restul suprafaţei au fost amenajate spaţii de servicii, cum ar fi cabinet medical veterinar, petshop, frizerie canină şi bucătărie. Patrupedele au acces într-o curte interioară, suprafaţa totală a terenului fiind de 1.068 de m