România se clasează pe locul 30 în clasamentul mondial al ţărilor cu producţie de alimente ecologice. Top 3 este format din Australia, China şi Argentina. Ultima statistică elaborată cu privire la agricultura organică arată că Australia se menţine în fruntea clasamentului, cu cea mai mare suprafaţă de teren cultivată cu produse ecologice. Astfel, potrivit statisticii realizate în 2008 de Federaţia Internatională de Agricultură Organică şi Institutul de Cercetare privind A
România se clasează pe locul 30 în clasamentul mondial al ţărilor cu producţie de alimente ecologice. Top 3 este format din Australia, China şi Argentina.
Ultima statistică elaborată cu privire la agricultura organică arată că Australia se menţine în fruntea clasamentului, cu cea mai mare suprafaţă de teren cultivată cu produse ecologice. Astfel, potrivit statisticii realizate în 2008 de Federaţia Internatională de Agricultură Organică şi Institutul de Cercetare privind Agricultura Organică principalele state pe harta producătorilor bio sunt Australia, cu 12,3 milioane hectare, urmată la distanţă mare de China, cu 2,3 milioane hectare, Argentina cu 2,2 milioane hectare folosite în agricultura ecologică şi Statele Unite cu 1,6 milioane hectare.
Italia este fruntaşă în Europa
Statele europene încep să-şi facă simţită prezenţa abia începând cu locul cinci al clasamentului, prima fiind Italia, cu 1,1 milioane hectare. Spania, cu 930.000 hecatre se situează pe locul şapte, Germania cu 825.000 hecatre pe locul nouă, urmată fiind de Marea Britanie cu 600.000 hectare, în timp ce Franţa cu 553.000 hectare se sitează abia pe locul 12.
Printre ţările europene de top în privinţa suprafeţelor de teren alocate agriculturii ecologice, cu peste 200.000 hectare se mai numără Austria, Grecia, Cehia, Portugalia, Ucraina, Polonia, Suedia.
România ocupă locul 30 din 131 state
Ţa