Arădeanca apără cauza micuţilor care nu au acasă sprijinul mamei şi al tatălui, încercând să le ofere un viitor mai bun într-o lume nebună PROFIL
Născută. 27 februarie 1983.
Studii. Master în Servicii de Reintegrare a Infractorilor şi în Management Educaţional.
Experienţă. Director programe UNICEF, asistent social, asistent universitar
Familie. Căsătorită.
S-a implicat în domeniul social după ce a terminat facultatea.După câteva teste, Oana Morcan a fost selectată într-un program coordonat în România de UNICEF.
Organizaţia ce luptă pentru protejarea copiilor din întreaga lume a iniţiat în România un program prin care monitoriza respectarea drepturilor copiilor. Sistemul includea toate segmentele de activitate, începând cu situaţia din şcoli sau tratamentul aplicat copiilor în sistemul sanitar. „Observatorul judeţean pentru respectarea drepturilor copiilor” a activat la Arad şi la Vaslui.
Lupta cu legislaţia românească
Oana a simţit pe propria piele lupta dură cu legislaţia românească din domeniul social, pentru că, de multe ori, birocraţia şi mentalităţile învechite din sistem îngrădesc acţiunea propriu-zisă. Satisfacţia a venit însă din plan moral: cei de la UNICEF au chemat-o la Bucureşti şi i-au conferit două diplome de merit.
„În făţărnicia umană, am găsit şi oameni care au apreciat calitatea muncii”, a observat Oana.
Caută familii adoptive
Devotată muncii sale, şi-a continuat drumul alături de Fundaţia „Eben Ezer – Moldovan”, ce protejează copiii şi încearcă să le găsească familii adoptive. „Aici am simţit că pot să mă dezvolt cel mai bine, simţind din plin pulsul problemelor sociale”, a mărturisit arădeanca.
Alături de Fundaţie, dezvoltă două proiecte mari – un centru rezidenţial pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 an