Cu toate că şi-a achitat integral autoturismul, un bucureştean riscă să nu-l poată utiliza pentru că administratorul firmei de unde l-a luat a girat un credit cu maşini deja vândute. Sursa: EVZ
1 /.
La sfârşitul lunii iulie, Alexandru Popescu, în vârstă de 29 de ani, a cumpărat pe numele tatălui său un autoturism marca Kia Cee’d în valoare de 8.000 de euro, bani împrumutaţi de la bancă. A ales să meargă la un dealer Kia din Bacău, Alti Motors, pentru a face mult aşteptata achiziţie.
A plătit integral maşina şi a rămas să revină peste două zile ca să ridice cartea de identitate. Actul nu l-a văzut nici până acum pe motiv că unul dintre administratorii firmei, Mihai Tincu, a fugit cu o sumă mare de bani şi a girat un credit cu 33 de maşini deja vândute, printre care şi a lui. Cazul este anchetat de poliţie, iar principala vinovată în cauză pare a fi banca, pentru că a acceptat ca gaj bunuri pe care nu le-a verificat.
Plângeri la poliţie şi în justiţie
„Nu înţeleg cum s-a putut gira cu maşini deja vândute, ţinând cont că eu sunt proprietarul maşinii şi nu dealerii auto. Practic, eu risc să nu pot folosi maşina, deşi am plătit-o”, spune bărbatul. Problema majoră a lui Alexandru este că, peste câteva zile, îi va expira dovada provizorie de circulaţie şi nu-şi va mai putea utiliza maşina. În plus, familia lui, care l-a ajutat să-şi cumpere maşina, este în pragul disperării.
„Bunica şi tatăl meu s-au îmbolnăvit când au aflat că nu o să mai putem folosi maşina”, po vesteşte Alexandru. Tânărul a făcut plângere penală la Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Fraudelor, împotriva lui Mihai Tincu, administratorul Alti Motors, a reprezentanţilor legali ai Băncii Leumi şi a lui Huluba Vasile, consilierul de vânzări al Alti Motors. Cazul este deja anchetat de IPJ Bacău.