De pe 1 septembrie şi până la finele lunii octombrie turiştii se pot caza la agropensiuni, la tarife reduse, prin intermediul programului „Vacanţe la ţară”. Sursa: Codrin Prisecaru
Pe pagina proprie de internet, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) scrie că, anul acesta, programul va debuta cu două săptămâni mai devreme decât anul trecut, „datorită succesului înregistrat la ediţia precedentă şi a solicitărilor turiştilor”. Totuşi, contactaţi de evz.ro, administratorii de pensiuni spun că turiştii nu s-au înghesuit să profite de program anul trecut. În plus, până acum, cu o săptămână înainte de debutul programului, rezervările se numără pe degete.
Dacă turiştii preferă alte destinaţii pentru vacanţe, nici administratorii nu prea vor să profite de ocazie. Mulţi spun că tarifele sunt prea mici şi nu merită efortul.
Promovare modestă
Totuşi, Ministerul Turismului ar trebuie să susţină o campanie de promovare a programului, însă pe pagina de internet a instituţiei nu se face nicio referire la acesta.
În judeţul Alba, până ieri, doar trei pensiuni erau înscrise în programul „Vacanţe la ţară”, iar în Gorj doar şase.
„Campania de promovare de anul acesta a fost modestă”, explică reprezentantul din Alba al ANTREC, Emil Comşa.
Administratorii de pensiuni plătesc un comision de aproximativ 10% din tariful de cazare agenţiilor de turism, pentru ca acestea să le aducă vizitatori în bătătură. Dar, se pare că nici acestea nu sunt foarte interesate de promovarea turismului rural.
Cât te costă o noapte la ţară?
Prin acest program, membrii ANTREC oferă sejururi de şase zile/cinci nopţi la preţuri reduse. Astfel, tariful practicat de agropensiunile de două margarete este de 150 de lei de persoană