Cat costa pe an cele mai ieftine carduri de debit oferite de banci. Cele mai ieftine carduri de debit scot din buzunarele posesorilor o suma medie de 32 de lei pe an. In cazul cardurilor Gold, insa, costul mediu poate ajunge si la 300 de lei pe an. Cele mai ieftine zece carduri de debit emise de bancile de pe piata autohtona au un cost mediu de pana la 57 de lei pe an, potrivit unei analize realizate de Capital.
Cum scapi de faliment anul acesta. Trei marturii de la companii care au vazut moartea cu ochii. Imi rescadenteaza banca imprumutul inca o data? Imi platesc clientii facturile la timp? Oare le vor plati vreodata? Imi mai intra pe usa clienti cu bani in buzunare? Acestea sunt cateva dintre principalele temeri ale companiilor care au rezistat primului val de criza, dar care au fost luate prin surprindere de cifrele din economie. Acestea confirma unul dintre cele mai negre scenarii referitoare la volumul de afaceri si la veniturile disponibile ale populatiei, scrie Business Standard.
Lectia data de IT, industria nevirusata de criza. Industria de software si servicii demonstreaza ca sectoarele care dezvolta competente sunt mai putin afectate de recesiune si devin un posibil motor al iesirii Romaniei din criza. Achizitia recenta a Wind River de catre Intel, in urma careia 70 de programatori romani din Galati vor ajunge sa scrie software pentru generatia viitoare de smartphones si asa-numitele Mobile Internet Devices, demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, ca industria software autohtona poate scrie nu doar povesti interesante de business, ci poate genera si valoare adaugata autentica, regasita in produse de succes la nivel mondial si care pun Romania pe harta competentelor mondiale in domeniu, scrie Capital.
Casa cu expeditii de succes. Dupa ce au lucrat mai putin de un an ca angajati intr-o casa de expeditii, Felix Istrate si